Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

6 (+1) λόγοι να επισκεφτείς το Πεδίο Δράσης Κόδρα
Της Λευκής Δήμου


                                      έργο του Αλέξανδρου Κακλαμάνου (υλικό καταλόγου)


  • Από τις 12 έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μία από τις μεγαλύτερες μη μουσειακές εκθέσεις της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Θα γνωρίσεις το έργο νέων καλλιτεχνών μέσω τεσσάρων ατομικών εκθέσεων και μίας ομαδικής.
  • Με κεντρικό σύνθημα «I Need A Hero» η φετινή θεματική του φεστιβάλ πραγματεύεται το θέμα των ηρώων οδηγώντας το κοινό σε μία φάση ενδοσκόπησης σχετικά με τους  προσωπικούς και μη ήρωες που συνδέονται με το παρελθόν και το παρόν, από τι φτιάχνονται και ποιες είναι οι πολύτιμες ύλες που συνθέτουν την ταυτότητα τους.
  • Σε ενδιαφέρει η ζωγραφική , η γλυπτική, η φωτογραφία, το video art, οι νέες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις (installations) ; Στο Πεδίο Δράσης Κόδρα θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις έργα όλων των παραπάνω κατηγοριών.
                                           έργο της Εριφύλης Μπάλλα (υλικό καταλόγου)
  • Έως τις 12/9, μέρα των εγκαινίων, μπορείς να παρακολουθήσεις το Artists-in-residence, στους χώρους του πρώην στρατοπέδου, το οποίο φιλοξενεί τους τέσσερις καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ με ατομικές εκθέσεις. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Residency είναι οι: Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Εριφύλη Μπάλλα, Ράνια Μπέλλου, Κώστας Χριστόπουλος.
  • Θα περιπλανηθείς σε έναν χώρο με ιστορική αξία που συνδυάζει το παλιό με το νέο, τα αρχαιολογικά ευρήματα με την street κουλτούρα.
  • Θα απολαύσεις μουσικές συναυλίες και θεατρικές performances που θα δοθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ και οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον ευρύτερο χώρο του πρώην Στρατοπέδου.
  • Θα περάσεις πάρα πολύ όμορφα βλέποντας σύγχρονα έργα τέχνης και συναντώντας ανήσυχα καλλιτεχνικά μυαλά μιας πόλης της οποίας ο πολιτιστικός παλμός χτυπά πιο δυνατά  από κάθε μορφής κρίση. 
"Θεσσαλονίκη Ανάμεσα" συντονισμός Αγγελική Αυγητίδου, Επίκ.Καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Τ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου