Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ήρωες των εθελοντών (μέρος 9ο)
Των Λυδίας Ρακή και Έλενας Τσιριοπούλου
Φωτογραφίες Σοφία Καναβού και Yuriy Marinov

Η φετινή θεματική του Πεδίου Δράσης Κόδρα είναι «I need a hero», οι εθελοντές μας απαντούν ποιοι είναι οι ήρωές τους και εμείς σας τους παρουσιάζουμε.


Φακαλή Νατάσα (εθελόντρια στη λειτουργία των εκθέσεων): ‘Ηρωες είμαστε όλοι εμείς που καθημερινά προσπαθούμε για το καλύτερο, θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να μετατρέπουμε το άσχημο σε κάτι ωραίο και λειτουργικό για τη ζωή μας.


Κύρτση Ιφιγένεια (εθελόντρια στη λειτουργία των εκθέσεων): Στη σημερινή εποχή, ήρωας είναι ο καθημερινός άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επώνυμος, γιατί ο καθένας μας κουβαλάει το δικό του σταυρό και έτσι γίνεται ήρωας.


Κυρσταυρίδου Κυριακή (εθελόντρια στη λειτουργία των εκθέσεων): Η αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η μητέρα μου, γιατί έχει μεγαλώσει δύο παιδιά μόνη της και μας έχει κάνει, θέλω να πιστεύω, σωστούς και πολιτισμένους ανθρώπους. Αξίζουν συγχαρητήρια και σ’ αυτήν και σ’ όλες τις μητέρες που επιτελούν το ίδιο έργο. Ειλικρινά εύχομαι μια μέρα να της μοιάσω!


Γιώργος Βέης (εθελοντής στο τμήμα λειτουργίας): Οι πραγματικοί ήρωες είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Με εμπνέουν και μου δίνουν δύναμη.



Γιώργος Κασσιτερίδης (εθελοντής στο τμήμα λειτουργίας): Δε πιστεύω πολύ στους ήρωες γιατί δε μπορεί ένα άτομο να συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν ιδανικό. Με έλκουν οι αντιήρωες. Κάποιος σαν τον Kerouac ή τον Burroughs που ήταν φιλήδονοι ή και πιο παρακμιακές μορφές όπως ο Rimbaud και ο Ουράνης. Με γοητεύουν εκλεκτικά στοιχεία από τον καθένα και το ότι επιλέγουν να ζουν με το δικό τους τρόπο τα ανθρώπινα στοιχεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου