Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αγκάλιασε ο κόσμος τα εγκαίνια του Πεδίου Δράσης Κόδρα
Της Χριστίνας Ταρταμπούκα
Φωτογραφίες Ευαγγελία Δάρδα και Βενετία Υφαντίδου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των εκθέσεων στο Πεδίο Δράσης Κόδρα. Η προσέλευση του κόσμου χαροποίησε ιδιαίτερα τους επιμελητές που παρουσιάζουν την δουλειά και τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς.


Κατά το εθιμοτυπικό η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Βασιλικής Σκαρλάτου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του δήμου Καλαμαριάς, Γιώργου Καζαντζή οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους στη διοργάνωση και καλωσόρισαν τον κόσμο καλώντας τον να ταξιδέψει στο όνειρο του ΠΔΚ. Με τη σειρά του ο Κοσμήτορας και Καθηγητής της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ ευχαρίστησε τον δήμο και το ΠΔΚ για το βήμα που έδωσε στους φοιτητές φιλοξενώντας τα έργα τους. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Χατζηπαντελής τόνισε την σημασία της διοργάνωσης και την αξία που προσθέτει τόσο στην πόλη όσο και στους πολίτες της που την παρακολουθούν.


Την τελετή των εγκαινίων σφράγισαν ο κεντρικός επιμελητής Δημήτρης Μιχάλαρος και οι συνεπιμελητές του Ανθή Αργυρίου και Παναγής Κουτσοκώστας. Καλωσόρισαν το κοινό της πόλης και το ενημέρωσαν για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΠΔΚ. Ο κ. Μιχάλαρος σχολίασε τον τίτλο του φεστιβάλ I need a hero λέγοντας πως «πρέπει να πιστεύουμε στα ιδανικά μας που θα μας δώσουν κίνητρο να συνεχίσουμε».



Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος κατευθύνθηκε στο κτίριο των Κοιτώνων για να παρακολουθήσει τις προγραμματισμένες performances καθώς και τις εκθέσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου