Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μια ακόμα πολύχρωμη μέρα
Της Λυδίας Ρακή
Φωτογραφίες: Yuri Marinov, Ευαγγελία Αρβανιτίδου και Βενετία Υφαντίδου



Μία μέρα  χαράς και χρωμάτων , μία μέρα αφιερωμένη στη διασκέδαση και τη ζωή για μικρούς και μεγάλους. Η 3η Μέρα με τα Χρώματα, διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πρώην στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ από την ομάδα δράσης ΣΦΗΝΑ, αυτή τη φορά με την υποστήριξη του  Thessaloniki 2014: European Youth Capital City και βασίζεται στη γιορτή Holi της Ινδίας, χωρίς όμως να διατηρεί θρησκευτικό χαρακτήρα.


Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η Μέρα με τα Χρώματα εξελίχτηκε, μέσα σε λίγες ώρες, σε ένα τεράστιο πάρτυ! Η εκκίνηση δόθηκε, με την έναρξη του χρωματοπόλεμου, τον οποίο περίμεναν, φυσικά, όλοι οι παραβρισκόμενοι.


Η γιορτή συνεχίστηκε με μουσικές και μικρές παραστάσεις από διάφορους καλλιτέχνες:  DJs, G-Pal and Holy Rabbit, percussion groups Paranaue and Krousi, AUTH Capoeira Team και Monsieur Minimal live, σε συνδυασμό με άλλες αναπάντεχες εκπλήξεις.


Οι επισκέπτες φάνηκαν όλοι ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν και του χρόνου.  
Βάγια: « Ήταν τέλεια, ο κόσμος χόρεψε, υπήρχε χαρά, υπήρχαν χρώματα, γιατί χρώματα είναι χαρά, επίσης έχω γίνει χάλια και μ' αρέσει πάρα πολύ αυτό!»
Ελένη : « Μόνο χρώμα θέλει η ζωή!»


Κώστας: « Μπορώ να πω ότι ήταν υπέροχα, περάσαμε όμορφα, γνωρίσαμε πολλά κορίτσια»
Γιάννης: « Ήταν όμορφα, κάτι ξεχωριστό που δεν γίνεται συχνά σ' αυτή την πόλη, θα ξανάρθω stadar και του χρόνου»


Ιωάννα: « Φέτος έχει πολύ περισσότερο κόσμο, πολύ πιο έντονα χρώματα και ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν ξαναγίνει, θα ξανάρθω σίγουρα και του χρόνου»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου