Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους εθελοντές
Των Έλενα Τσιριοπούλου και Ευαγγελία Αρβανιτίδου
Φωτογραφίες Ευαγγελία Δάρδα

Απόγευμα Πέμπτης το δασάκι του πρώην στρατοπέδου Κόδρα γέμισε εθελοντές. Πενήντα άγνωστα μεταξύ τους άτομα μοιράστηκαν λίγο από τον χρόνο τους για να γνωριστούν με έναν πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο. Το βιωματικό σεμινάριο που ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο του Action Field Kodra άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν. 


Η Ρένα Πιτσάκη, εθελόντρια του φεστιβάλ μας λέει: «Το βιωματικό ήταν μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και ήταν κάτι το οποίο δεν περίμενα να είναι έτσι. Είναι ωραίο να γνωρίζεις τα άτομα χωρίς τυπικές διαδικασίες. Τα παιχνίδια είχαν ενδιαφέρον και ήταν πολύ διασκεδαστικά. Θα το πρότεινα και σε άλλες εθελοντικές ομάδες».


Σκοπός του βιωματικού ήταν μέσα από τα παιχνίδια να έρθουν κοντά οι εθελοντές, να γνωριστούν και να εξοικειωθούν με το ρόλο τους  αλλά και με τους υπόλοιπους εθελοντές. «Το βιωματικό γίνεται κομμάτι δικό μας το οποίο μεταδίδουμε εμείς ως εθελοντές στον κόσμο που θα επισκεφθεί την έκθεση. Η διαδικασία  πολλές φορές μας φαίνεται αστεία και άβολη αλλά μας κάνει να απενοχοποιήσουμε τα πράγματα. Ήταν κάτι πολύ χρήσιμο» δηλώνει η Κατερίνα Βουγιούκα, εθελόντρια στο τμήμα επικοινωνίας και social media.


Τα συναισθήματα που δημιούργησε το βιωματικό πρόγραμμα στους εθελοντές είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. «Κάνεις παιχνίδια που σε φέρνουνε κοντά στους εθελοντές. Με γεμίζει αισιοδοξία το ότι άλλοι άνθρωποι με εμπιστεύονται  κι εγώ αυτούς, έστω και μέσα από ένα παιχνίδι. Είναι ωραίο να συνεργάζεσαι, να επικοινωνείς με ανθρώπους που δεν ξέρεις. Νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμη διαδικασία σε τέτοιες ομάδες» μας είπε η Έλενα Σαλονικίδου, εθελόντρια στο τμήμα λειτουργίας. 
Καθώς βράδιαζε το παιχνίδι τελείωσε αφήνοντας συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας στους εθελοντές που συμμετέχουν στο φετινό Action Field Kodra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου