Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Kodra Fresh vol.2
Της Σταματίας Τσιτσανοπούλου
Της Βενετίας Υφαντίδου


Πραγματοποιήθηκαν και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης χτες τα εγκαίνια του Κόδρα . Για 5η χρονιά πραγματοποιείται το Kodra Fresh στα πλαίσια του Action Field Kodra δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους, την ομαδική έκθεση 34 νέων καλλιτεχνών, απόφοιτων και τελειόφοιτων Σχολών Καλών Τεχνών. 



Η υπεύθυνη διοίκησης Μαρία Τριανταφυλλίδη του Μακεδονικού μουσείου καλωσόρισε αρχικά τον κόσμο και παρουσίασε τους κεντρικούς επιμελητές του ΠΔΚ, Δημήτρη Μιχάλαρο, Ανθή Αργυρίου και Παναγή Κουτσοκώστα. Τον λόγο πήραν οι τρεις επιμελητές οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του και τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση. Απεύθυναν ευχαριστίες και στην κριτική επιτροπή που βοήθησε στην επιλογή των φετινών συμμετεχόντων η οποία αποτελείτε από τους Εύη Παπαβέργου, Θούλη Μισιρλόγλου, Κώστα Χριστόπουλο, Εύη Μπανιωτοπούλου, Δημήτρη Μιχάλαρο, Ανθή Αργυρίου, Παναγή Κουτσοκώστα και Αλίκη Τσιρλιάγκου. 



Οι επιμελητές εξήγησαν τον τρόπο συμμετοχής των νέων καλλιτεχνών όπου μπορούν να στείλουν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα τις προτάσεις τους. Επίσης παρουσίασαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης kodrafresh2014.tumblr.com στο οποίο μπορεί να βρει κανείς σχετικά άρθρα των φετινών συμμετεχόντων. 



Στα πλαίσια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε μία performance για τους επισκέπτες του μουσείου, ιδιαίτερα εντυπωσιακή, πρωτότυπη και χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές όπως το video art. Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση των καλλιτεχνών καθώς ήταν γυμνοί και εντυπωσίασαν το κοινό με το έργο τους. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου