Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ηappy Accidents στο Κόδρα Fresh


Tης Λευκής Δήμου
Επιμέλεια: Δήμητρα Σαμσάκη

Φωτογραφίες :PSari Visual Productions






Tο κτίριο του Διοικητηρίου μεταμορφώνεται σε gallery δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να  θαυμάσουν την έκθεση Κόδρα Fresh, η οποία φέτος με τίτλο Happy Accidents και υπό την επιμέλεια της Ανθής Αργυρίου, ανοίγει τις πόρτες της και μοιράζεται μαζί σας χρώματα και πολυθεματικές εμπειρίες. 




Η φετινή θεματική για το Πεδίο Δράσης Κόδρα είναι το ERROR ή με άλλα λόγια το ΣΦΑΛΜΑ. Κινούμενο στο ίδιο μήκος κύματος, το Κόδρα Fresh μέσα από τα ευτυχή ατύχημα, απαντά σε ερωτήματα τα οποία ταλανίζουν την έκθεση και διερωτάται ταυτόχρονα εάν αποτελούν τα έργα τέχνης παραγωγή τυχαίων διαδικασιών και αν αυτές οι διαδικασίες παράγουν ένα έργο τέχνης τυχαία ή πρόκειται για μία διαδικασία επιτελιστική. Τι ρόλο διαδραματίζει το μέσον και ποια είναι τα όρια τα οποία θέτει είτε ο καλλιτέχνης είτε η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται από αυτόν είναι μερικά από αυτά ποθ γυρίζουν ανήσυχα στα κεφάλια των καλλιτεχνών, ενώ μέσω της έκθεσης θα τεθούν εικαστικά ζητήματα περί τυχαίου, λάθους  και σωστού πάνω στην καλλιτεχνική παραγωγή με μια προσπάθεια στην κατανόηση των εργαλείων που έχουν χρησιμοποιηθεί διαχρονικά από εικαστικούς από την περίοδο της αναγέννησης μέχρι και σήμερα. 
Μέσω του Κόδρα Fresh δίνεται το βήμα στους τελειόφοιτους και πρόσφατα απόφοιτους των σχολών Καλών Τεχνών να «μιλήσουν» μέσα από την τέχνη τους στη μεγαλύτερη εικαστική τέχνη της Βόρειας Ελλάδας .


Φέτος, στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης της διοργάνωσης η έκθεση Κόδρα Fresh πλαισιώνεται από  ένα workshop του Athens Video Dance Project με τίτλο “Reconstructing the Framed Body” με την Χρυσάνθη Μπαδέκα  (freelance performer, choreographer & video-designer). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εντατικό εργαστήριο videodance για εικαστικούς, κινηματογραφιστές και χορευτές, το οποίο θα υποδεχθεί και το μετέπειτα masterclass με τίτλο «Περιμένοντας το λάθος…» με υπεύθυνη τη Φωτεινή Καλλέ (Εικαστικός - Υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του ΑΠΘ), διερευνόντας τρόπους  επαναξιολόγησης του λάθους και δόμησης νέων ιδεών με αφορμή το τυχαίο . Το workshop και το masterclass έλαβαν χώρα υπό την επιμέλεια της Ανθής Αργυρίου.


 Οι καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση Κόδρα Fresh- Happy accidents είναι οι : Στέφανος Αθάνατος, Βίκυ Βάκουλη, Κώστας Γκουρτζής, Μελίνα Καρανίκα - Τάνια Τσαμπάζη, Δημήτρης Κόκορης, Αιμιλία Λιόντου, Ζώης Λουμάκης, Ιωάννα Μαθοπούλου, Γιώργος Νίκας, Εβίτα Παγώνα, Μιχάλης Παπαμανώλης-Καραγιάννης, Χρήστος Παπασωτηρίου, Σπύρος Προκοπίου, Ελένη Σαμαντζοπούλου, Χριστίνα Τζάνη, Θοδωρής Τράμπας, Ζωή Φιλίππου, Αλεξία Ψαραδέλη, Saul Sanchez.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου