Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ξενάγηση με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Της Δήμητρας Σαμσάκη 
Φωτογραφίες: Βαρβάρα Παπασπανοπούλου


Το έργο της σημαντικό, η ταυτότητά της διττή και το όνομα αυτής, Κατερίνα Ζαχαροπούλου. Όσον αφορά την εικαστική της ταυτότητα, η ματιά της επικεντρώνεται στην σύγχρονη απόδοση διαχρονικών καταστάσεων οι οποίες ενυπάρχουν στα μύχια της ιστορίας της τέχνης, της κοινωνίας αλλά και της οικογένειας.


To εικαστικό της έργο χαρακτηρίζεται από την διερεύνηση της σχέσης δημιουργού και έργου τέχνης, θεσμών και παραδόσεων, μέσα από διαλόγους και προσκλήσεις του «Άλλου» είτε αυτό είναι ο εαυτός είτε μορφές του παρελθόντος. Όσον όμως αφορά το τηλεοπτικό κομμάτι, εκεί πρωταγωνιστεί ως παρουσιάστρια της εκπομπής "Η εποχή των Εικόνων", η οποία στο στόχαστρό της θέτει την τέχνη του σήμερα, με επιμέλεια, προσωπική έρευνα και συστηματική προσέγγιση του κόσμου της σύγχρονης τέχνης.




Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου μαζί με την Συραγώ Τσιάρα, επιμελήτρια και διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τις γεμάτες ERROR εκθέσεις του Πεδίου Δράσης Κόδρα και ξεναγήθηκε στα εσώτερα από τους επιμελητές του φεστιβάλ, Δημήτρη Μιχάλαρο, Ανθή Αργυρίου και Παναγή Κουτσοκώστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου